Alchemy haalt HeyMint binnen om Web3 toegankelijker te maken

De Amerikaanse Web3-gigant Alchemy heeft het no-code NFT-platform HeyMint overgenomen. Daarmee wil het bedrijf het bouwen en gebruiken van Web3-apps makkelijker maken voor iedereen – ook voor mensen zonder technische kennis.
NFT’s zonder gedoe
HeyMint klinkt misschien niet als een bekende naam, maar het platform hielp in zijn korte bestaan al bij meer dan $38 miljoen aan NFT-verkopen. Grote merken als The Sandbox, Universal Music Group en Ubisoft maakten er gebruik van, net als initiatieven zoals het Partnership for Central America (met steun van Mastercard).
Wat HeyMint uniek maakt, is dat je geen programmeerkennis nodig hebt om een NFT-collectie te lanceren. Alchemy wil die technologie nu integreren in zijn eigen ecosysteem om het starten met Web3 zo simpel mogelijk te maken.
Niet de enige deal van deze maand
HeyMint is de tweede overname van Alchemy in korte tijd. Eerder nam het bedrijf ook Dexter Lab over, een dataplatform voor het Solana-netwerk. Met deze acquisities lijkt Alchemy zich steeds meer te positioneren als dé bouwsteen van de Web3-wereld.
Fusies en overnames in crypto nemen toe
Alchemy is niet de enige die aan het shoppen is. 2025 begint een jaar te worden vol grote deals in de cryptosector – vooral in de Verenigde Staten, waar duidelijkere regelgeving en een crypto-positieve overheid voor een gunstig klimaat zorgen.
Zo kocht Robinhood onlangs het Canadese WonderFi voor $179 miljoen en betaalde Coinbase $2,9 miljard voor derivatenbeurs Deribit. Ook Ripple deed mee en nam prime broker Hidden Road over voor $1,25 miljard om zijn positie in de financiële sector uit te breiden.
Ondertussen blijft het durfkapitaal stromen: ondanks minder deals, is het geïnvesteerde bedrag ruim verdubbeld ten opzichte van een jaar geleden.
Waarom dit interessant is
De overname van HeyMint is een voorbeeld van een bredere trend: crypto wordt steeds gebruiksvriendelijker. Minder technische poespas, meer focus op instapklare oplossingen. Voor investeerders betekent dit dat projecten met echte toepassingen en een duidelijke gebruikerservaring steeds belangrijker worden.
Let dus niet alleen op de prijs van tokens, maar kijk vooral naar wat er onder de motorkap gebeurt – daar zit vaak de echte waarde.