Waarom Kiyosaki zijn dollars inruilt voor Bitcoin en goud

Robert Kiyosaki, schrijver van Rich Dad Poor Dad, waarschuwt opnieuw: fiatgeld — zoals de Amerikaanse dollar — is volgens hem niets meer dan “nepgeld”. In zijn ogen verliezen spaarders hun koopkracht door centrale banken, en is het tijd om over te stappen op alternatieven zoals Bitcoin, goud en zilver.
Weg met nepgeld, zegt Kiyosaki
Op social media uitte Kiyosaki stevige kritiek op het monetaire beleid van de VS. Hij citeerde voormalig politicus Ron Paul, die stelt dat centrale banken via rente “prijzen manipuleren” — wat volgens hem niet ver afstaat van communistische economieën. Voor Kiyosaki is dat een teken aan de wand: het systeem is oneerlijk, gecorrumpeerd en steeds minder te vertrouwen.
“Fake money leidt tot oneerlijke cijfers, boekhoudtrucs en corrupte leiders,” schreef hij. Zijn advies?
Wegblijven van het systeem, en je vermogen beschermen met assets die niet kunnen worden bijgedrukt.
Bitcoin als je eigen standaard
Kiyosaki’s oplossing is simpel: bouw je eigen ‘standaard’ op met Bitcoin, goud en zilver. Deze vormen van bezit zijn schaars, niet te manipuleren door overheden en volgens hem ideaal om je financiële vrijheid te behouden — vooral in tijden van inflatie.
Hij verwacht dan ook forse waardestijgingen. Zijn voorspelling: in 2035 is één Bitcoin meer dan $1 miljoen waard. Ook goud en zilver zouden dan veel duurder zijn.
Niet de enige die dit denkt
Hij staat niet alleen in zijn visie. ARK Invest-topvrouw Cathie Wood denkt dat Bitcoin in 2030 al $1,5 miljoen waard kan zijn. En Eric Trump sprak tijdens een crypto-evenement in Abu Dhabi vergelijkbare woorden: de schaarste van Bitcoin maakt het volgens hem een logische keuze voor de toekomst.
Wat betekent dit voor jou?
Kiyosaki’s boodschap is helder: als je vertrouwt op spaargeld in fiatvaluta, verlies je langzaam terrein. Wie echt grip wil houden op zijn vermogen, moet volgens hem kijken naar alternatieven buiten het traditionele systeem.
Of je het nu met hem eens bent of niet: hij legt de vinger op de zere plek voor veel investeerders die hun koopkracht willen beschermen in een veranderende economie.