BLAST-token stijgt fors na succesvolle airdrop
De BLAST-token van het Ethereum layer-2 netwerk Blast heeft een indrukwekkende stijging laten zien na een airdrop waarbij 17% van de totale voorraad werd gedistribueerd naar gebruikers.
Sterke Start voor BLAST-token
De langverwachte BLAST-token kende een vliegende start met een stijging van 40% na de lancering. Dit resultaat is beter dan andere recente airdrops. BLAST begon met een waarde van $0,02 per token, wat het netwerk een volledig verwaterde waarde (FDV) van $2 miljard gaf bij de lancering, volgens gegevens van Ambient Finance en Aevo.
Sinds de lancering is de prijs van BLAST met iets meer dan 40% gestegen naar $0,0281, volgens CoinMarketCap. Dit is in contrast met andere recente tokenlanceringen zoals zkSync (ZK) en LayerZero (ZRO), die respectievelijk 46% en 43% zijn gedaald.
“De BLAST-token is sinds de lancering met 40% gestegen. Bron: CoinMarketCap“
Verdeling van de Airdrop
De airdrop van BLAST omvatte 17% van de totale voorraad. Hiervan ging 7% naar gebruikers die Ether (ETH) of USD op Blast (USDB) naar het netwerk hadden overgebracht sinds eind vorig jaar. Nog eens 7% ging naar gebruikers die hebben bijgedragen aan het succes van gedecentraliseerde applicaties (DApps) op het netwerk. De resterende 3% ging naar de Blur Foundation voor toekomstige airdrops aan de community.
Kritiek en Verwachtingen
Ondanks het succes van de lancering was er enige kritiek op X (voorheen Twitter). Sommige commentatoren vonden de lanceringswaarde te laag. Arthur Cheong, medeoprichter van DeFiance Capital, verwachtte een waarde van dichter bij de $5 miljard in plaats van de $2 miljard FDV.
Het Blast-netwerk, mede opgericht door Blur-maker Tieshun Roquerre (ook bekend als PacMan), werd in november bekritiseerd door seed-investeerders. Ze vonden dat er niet genoeg functies waren om het mechanisme te rechtvaardigen waarbij gebruikers hun ETH voor meerdere maanden moesten vastzetten.
Oplichting rondom de Airdrop
Zoals bij andere grote airdrops dit jaar, trok de airdrop van Blast ook veel oplichters aan op X. Oplichters maken vaak gebruik van grote airdrop-evenementen om zich voor te doen als legitieme partijen, omdat airdrops meestal vereisen dat gebruikers hun wallets verbinden en transacties ondertekenen.
De crypto-beveiligingsdienst Scam Sniffer identificeerde een gebruiker die slachtoffer werd van een Blast airdrop-scam en meer dan $217,000 verloor na het ondertekenen van meerdere phishing-handtekeningen.
De lancering van BLAST toont zowel de potentie als de risico’s van grote airdrops in de cryptowereld. Hoewel het netwerk een veelbelovende start heeft gemaakt, is het belangrijk om voorzichtig te blijven en niet in de val van oplichters te trappen.
Dit artikel geeft een overzicht van de recente ontwikkelingen rondom de BLAST-token. Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in de cryptowereld op Crypto.nl.