Waarom steeds meer experts mikken op $1 miljoen per Bitcoin

Steeds meer bekende namen in de financiële wereld voorspellen het: Bitcoin gaat naar een miljoen dollar. Klinkt extreem? Misschien. Maar voor mensen als Robert Kiyosaki is het pure logica.
De auteur van Rich Dad, Poor Dad is al jaren kritisch op de dollar en het monetaire beleid van de VS. Volgens hem zijn inflatie, schulden en stijgende werkloosheid signalen dat er iets goed misgaat.
“In 2025 staat de Amerikaanse schuldenberg op recordhoogte. Pensioenen worden uitgehold en de economie kraakt. Een nieuwe Grote Depressie ligt op de loer,” waarschuwde hij in een recente post op X.
Zijn oplossing? Hard assets. Denk aan goud, zilver en natuurlijk: Bitcoin. Kiyosaki verwacht dat BTC in 2035 doorstoot naar $1 miljoen. Goud ziet hij dan op $30.000 per ounce, en zilver op $3.000.
Niet alleen Kiyosaki ziet dit scenario
Ook andere zwaargewichten doen soortgelijke uitspraken. Jack Dorsey, mede-oprichter van Twitter, zei vorig jaar dat Bitcoin tegen 2030 al $1 miljoen kan bereiken. Cathie Wood, CEO van Ark Invest, ziet zelfs ruimte voor een koers van $1,5 miljoen als de vraag blijft toenemen.
Blockstream-topman Adam Back denkt dat het proces nog sneller kan gaan als de Amerikaanse overheid slim inspeelt op schaarste. Zijn idee? Een strategische Bitcoin-reserve aanleggen, net als bij olie. En dan op grote schaal inkopen.
Zelfs Eric Trump liet zich uit over Bitcoin tijdens een speech in Abu Dhabi. Ook hij wees op het beperkte aanbod van BTC en de kracht van digitale schaarste als prijsdrijver.
Wat zit er achter deze voorspellingen?
In de kern draait het om wantrouwen in het huidige systeem. Inflatie, geld bijdrukken en torenhoge schulden maken traditionele valuta steeds kwetsbaarder. Bitcoin daarentegen is transparant, decentraal en – misschien wel het belangrijkste – eindig.
Toch zit er ook een keerzijde aan dit verhaal. Michaël van de Poppe, een bekende Nederlandse crypto-analist, waarschuwt dat een koers van $1 miljoen waarschijnlijk samengaat met hyperinflatie en een economische crisis. In zo’n scenario is Bitcoin een toevluchtsoord, geen luxe.
Conclusie
Of Bitcoin in 2035 echt $1 miljoen waard is? Niemand weet het zeker. Maar de overtuiging groeit. Niet alleen onder crypto-maximalisten, maar ook bij traditionele investeerders die zich zorgen maken over het financiële systeem.