Waarom Michael Saylor denkt dat Strategy de nieuwe nummer één wordt

Wat als één simpele strategie je kan helpen om de grootste speler op de beurs te worden? Voor Michael Saylor draait alles om Bitcoin — en zijn bedrijf Strategy (voorheen MicroStrategy) zet daar z’n hele toekomst op in.
Van softwarebedrijf naar Bitcoin-moloch
Strategy is niet langer een gewoon techbedrijf. Het bezit inmiddels ruim 568.000 Bitcoin, met een geschatte waarde van 59 miljard dollar. Volgens analist Jeff Walton is dat geen toeval, maar een bewuste route naar de top. In een nieuwe documentaire van Financial Times zegt hij:
“Strategy heeft meer van het beste onderpand ter wereld dan wie dan ook.”
$12 miljard in 50 dagen
Een andere opvallende troef: hoe snel het bedrijf geld weet op te halen. In november 2024 haalde Strategy in recordtempo 12 miljard dollar op — geld dat direct werd ingezet om nog meer Bitcoin te kopen.
“Ze haalden 120 keer 100 miljoen op in nog geen twee maanden. Dat is echt bizar,” aldus Walton.
De visie van Saylor: groter dan Microsoft
Saylor zelf ziet het groots. Hij denkt dat Strategy op termijn kan doorgroeien tot een bedrijf van $10 biljoen. Ter vergelijking: Microsoft zit nu rond de $3,3 biljoen. Ambitieus? Zeker. Maar volgens Saylor realistisch als de koers van Bitcoin zich blijft ontwikkelen zoals hij voorspelt.
Zijn verwachting:
- Binnen 10 jaar kost één Bitcoin minstens $1 miljoen
- In 2045 ligt dat mogelijk rond de $13 miljoen
En wat als Bitcoin instort?
Toch houdt Saylor ook rekening met tegenslag. Zelfs als Bitcoin 90% crasht en jarenlang blijft hangen, zou Strategy volgens hem overeind blijven.
“Het zou slecht zijn voor de aandeelhouders, maar onze structuur is sterk genoeg om dat te overleven,” zegt hij.
Is dit het nieuwe Apple of Amazon?
Op dit moment staat Strategy nog op plek 151 van de grootste beursgenoteerde bedrijven ter wereld. Maar met deze strategie, extreme focus en een ijzersterke overtuiging in Bitcoin, wil het bedrijf de top bereiken. Of dat lukt? Dat bepaalt de koers van Bitcoin — én het geduld van de markt.