MELANIA-token zakt weg, team verkoopt stiekem voor miljoenen

De memecoin-gekte rond Melania Trump loopt niet goed af. Terwijl de koers van de MELANIA-token blijft dalen, blijkt het team achter het project in stilte grote hoeveelheden tokens te verkopen. Volgens blockchain-analyseplatform Bubblemaps gaat het om zo’n $30 miljoen aan MELANIA-tokens die zijn verplaatst uit de community wallet — zonder enige toelichting.
Grote verkoop, geen uitleg
De tokens zijn in één keer verplaatst naar een centrale wallet. Daarna werden ze verspreid over meerdere adressen. Inmiddels is al voor miljoenen richting beurzen gestuurd, en zijn nieuwe wallets gevuld met elk $6 miljoen. Ook is er al zeker een half miljoen dollar aan MELANIA verkocht.
Het opvallende? Niemand van het team heeft iets gezegd. Geen bericht, geen verklaring. Volgens Bubblemaps ligt het grootste deel van de voorraad — 92% — in handen van het team. Dat maakt de situatie extra zorgelijk voor investeerders.
Van hype naar waardeloos
De MELANIA-token werd in januari gelanceerd, vlak na de aankondiging van Donald Trump’s eigen memecoin. De timing leek slim gekozen, maar het succes bleef uit. De token piekte kortstondig op ruim $13, maar is inmiddels ingestort tot $0,51. Dat is een daling van meer dan 96%.
Vorige maand kwam Bubblemaps ook al met een onthulling. Hayden Davis, een van de betrokkenen bij MELANIA, bleek achter de schermen tokens te verkopen via een slimme liquiditeitstruc. Hij gebruikte eerder dezelfde methode bij LIBRA — een andere memecoin die werd gedeeld door de Argentijnse president Milei. Ook daar volgde een crash, en flink wat ophef.
De memecoin-rage dooft uit
De timing van deze verkoop is opvallend. De hele memecoin-markt lijkt af te koelen. Volgens Dune Analytics zijn er in maart nog maar 1.500 nieuwe memecoins per week gelanceerd via Pump.fun, een populaire tool op Solana. Begin dit jaar waren dat er nog meer dan 5.000 per week.
Ook het totaal aantal nieuwe tokens op Solana is hard gedaald. Op 5 april kwamen er nog maar zo’n 31.000 bij. Eind januari waren dat er bijna 100.000 op één dag. De piek lijkt dus duidelijk achter ons te liggen.