Schokgolf in de Meme-Sector door GameStop Verliezen
De meme-sector heeft een flinke klap gekregen, vooral de Solana-meme die GameStop parodieert. Deze token zakte in de afgelopen 24 uur met 25%. Ook andere meme-tokens die vaak met GameStop meebewegen, zagen flinke verliezen.
GameStop (GME) beleefde maandag een tweede dag van dalingen, waarbij het aandeel 12% daalde na een val van 40% op vrijdag. Dit zorgde voor druk op diverse meme-tokens die de bewegingen van het aandeel volgen. GME eindigde de dag op $24,89, een daling van 62% ten opzichte van het hoogste punt van $61 vorige week donderdag.
De op Solana gebaseerde meme-token GME, die het bedrijf parodieert, zakte met 25%, waarmee de stijging van meer dan 200% van de afgelopen week werd omgekeerd. Ook tokens zoals Roaring Kitty (KITTY) en enkele kat-gerelateerde tokens, die eerder met het GME-aandeel meebewogen, verloren gemiddeld minstens 10%, volgens gegevens van CoinGecko.
Hond-gerelateerde tokens zoals doge (DOGE), shiba inu (SHIB) en floki (FLOKI) verloren ook terrein, met dalingen tussen 4% en 10%. Het aandeel was sinds eind mei sterk in beweging, door de terugkeer van retailtrader en GME-fan Keith Gill. Gill, bekend als @TheRoaringKitty en “DeepF*ckingValue”, was een sleutelfiguur in de rally van 2021.
Gill toonde vorige week een positie van $580 miljoen in GME-aandelen en opties, wat de prijs opdreef en hem op koers zette voor een mogelijke miljard-dollar positie. Echter, de winsten werden tenietgedaan nadat het bedrijf aankondigde tot 75 miljoen aandelen te gaan verkopen, kort na het ophalen van $933 miljoen door de verkoop van 45 miljoen aandelen. Ook de aankondiging van dalende kwartaalverkopen drukte het beleggerssentiment.
De afgelopen dagen zijn turbulent geweest voor investeerders in de meme-sector. De aanvankelijke opwinding rond GameStop en andere meme-tokens is omgeslagen in verliezen door recente ontwikkelingen. Investeerders doen er goed aan om voorzichtig te blijven en de markt nauwlettend te volgen, gezien de aanhoudende volatiliteit in deze sector.