OpenSea en de airdrop-geruchten: feiten of speculatie?
De geruchten over een mogelijke airdrop van OpenSea blijven zich opstapelen, maar CEO Devin Finzer spreekt berichten over verplichte identiteitsverificatie (KYC) resoluut tegen. Toch lijkt de markt ervan overtuigd dat er iets aan zit te komen.
Wat speelt er bij OpenSea?
Sinds december gaan er verhalen rond over een mogelijke airdrop van OpenSea. Dit begon toen het platform een nieuwe entiteit, de OpenSea Foundation, registreerde op de Kaaimaneilanden en tegelijk een vernieuwde versie van het platform (“OS2”) lanceerde.
De speculaties namen een vlucht toen er voorwaarden opdoken op de website van OpenSea Foundation. Hierin stond dat Amerikaanse gebruikers uitgesloten zouden worden en dat VPN-gebruik niet was toegestaan. Finzer reageerde snel en noemde deze voorwaarden “standaard juridische tekst” die slechts tijdelijk op een testpagina had gestaan.
Airdrop steeds waarschijnlijker?
Hoewel OpenSea KYC-verplichtingen ontkent, nemen de signalen over een airdrop alleen maar toe. Crypto-analist Adam Hollander zei op X dat hij met Finzer had gesproken en dat “mensen in de VS blij zullen zijn met de officiële aankondiging”. Veel investeerders zien dit als een teken dat een airdrop inderdaad op komst is.
Deze verwachtingen worden weerspiegeld op het voorspellingsplatform Polymarket. De kans dat OpenSea vóór april een airdrop uitvoert, steeg daar van 25% naar 45% na de uitspraken van Finzer.
OpenSea zoekt naar nieuw momentum
Een airdrop zou OpenSea nieuw leven kunnen inblazen. Tijdens de NFT-hype in 2022 behaalde het platform nog een record van $2,7 miljard aan handelsvolume op één dag. Inmiddels is die activiteit flink afgenomen. In januari van dit jaar werd er in totaal slechts $194 miljoen verhandeld, volgens data van Dune.
Of OpenSea daadwerkelijk een airdrop gaat doen, blijft nog even afwachten. Maar de markt lijkt zich er alvast op voor te bereiden.