Metaplanet koopt door en wil 21.000 BTC in kas hebben

Het Japanse investeringsbedrijf Metaplanet blijft Bitcoin stapelen. Na een nieuwe aankoop van 330 BTC is de totale voorraad inmiddels goed voor ruim $400 miljoen. Daarmee is het bedrijf nu de grootste zakelijke Bitcoinhouder van Azië — en wereldwijd nummer tien.
Van ambitieuze plannen naar stevige posities
Metaplanet heeft één duidelijk doel: 21.000 BTC bezitten vóór 2026. Dat is niet alleen symbolisch, maar ook strategisch. Het bedrijf wil dé drijvende kracht worden achter Bitcoin-adoptie in Japan, en doet dat met een aanpak die doet denken aan de Amerikaanse grootverzamelaar Strategy van Michael Saylor.
De nieuwste aankoop — tegen een gemiddelde prijs van $85.605 per BTC — brengt het totaal op 4.855 BTC. Sinds de start van dit jaar staat Metaplanet al op een rendement van meer dan 119%.
Obligaties voor bitcoin
Opvallend: om die extra bitcoins te financieren, gaf Metaplanet eind maart 2 miljard yen aan obligaties uit (ongeveer $13,3 miljoen). Daarmee laat het bedrijf zien dat het bitcoin niet zomaar ‘bij koopt’, maar er een lange termijnvisie op loslaat — inclusief creatieve financiering.
Versnelling van de marktcyclus
Volgens marktanalist Enmanuel Cardozo (Brickken) zorgen dit soort institutionele spelers ervoor dat de klassieke vierjarige bitcoin-cyclus sneller verloopt. Zijn verwachting? Een marktbodem rond het derde kwartaal van dit jaar en een piek in 2026 — mogelijk zelfs eerder dankzij de toenemende liquiditeit.
Richting het niveau van goud?
Langetermijnanalisten kijken al voorbij 2030. Joe Burnett van Unchained schat dat Bitcoin in 2035 een prijs van $1,8 miljoen per stuk kan aantikken — als de munt dezelfde status bereikt als goud. Dat zou neerkomen op een marktwaarde van $21 biljoen.
Metaplanet neemt geen afwachtende houding aan. Het bouwt actief aan een Bitcoin-positie van formaat en positioneert zich als Azië’s antwoord op Strategy. Dat zegt niet alleen iets over het bedrijf, maar ook over het tempo waarin zakelijke interesse in Bitcoin wereldwijd toeneemt.